Friday, October 05, 2007

BOEK: Armed Madhouse

Onlangs in Amsterdam "Armed Madhouse" gekocht, van Greg Palast, een onderzoeksjournalist die voor de BBC en The Guardian werkt. Ik heb intussen ongeveer een derde van het boek gelezen, en ik ben er nie goe van. De manier waarop hij de machtsstrijd binnen de Amerikaanse regering, en de daaruit volgende politieke blunders op het wereldtoneel (Irak, Iran, en godweet wat nog volgt), uitlegt is ronduit deprimerend.
Glashelder noemt hij elke "player" bij naam: oliebaronnen, sjeiks, politici, generaals. Het feit alleen dat hij ooit nog maar 1 keer voor de rechtbank gesleept werd (in 2006 filmde hij in New Orleans na Katrina, en Exxon kloeg hem aan voor het filmen van "critical infrastructure", een Exxon olieraffinaderij - ze lieten achteraf de aanklacht overigens simpelweg vallen), is een sterk bewijs dat hij niet zomaar samenzweringstheorieen spuit. Reliant Energy (nr 36 in de lijst van grootste vervuilers in de VS (http://en.wikipedia.org/wiki/Reliant_Energy)) heeft wel een dossier over hem verspreid, met informatie over zijn sexleven. Allemaal erg relevant natuurlijk.
Een voorbeeldje: wist u dat Irak het enige land ter wereld is zonder import tarieven? De VS heeft teveel graan geproduceerd dit jaar? Dump het in Irak! China een lading giftige barbiepoppen op overschot? Dump het in Irak! Maar hoe zou het toch komen dat 60% van de Irakezen zonder werk zit? Een absolute must read, dit boek - als er nog maar een tiende echt van waar blijkt te zijn, mag de president volgens zijn eigen voorkeur opgehangen worden ...

1 comment:

Anonymous said...

da's dan waarschijnlijk ondersteboven met zijn neus in een vat ruwe olie omringd door doodzieke kindjes die geen health insurance kregen... zalig!